Најавe и обавештења

01
Јан 1970

Састанак Дачића са шефом Канцеларије Савета Европе у Србији

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са шефом Канцеларије Савета Европе у Србији Тимом Картрајтом, у понедељак, 3. септембра, у 13 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24. Сниматељима и фоторепортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење. Захтеве за акредитације (име и презиме, функција и број личне карте) послати Прес служби Министарства спољних послова до понедељка, 3. септембра, до 11 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

11
Окт 2018
01:00

Дачић разговара са Ламбертом Занијером

Београд

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састаће се са високим комесарем за националне мањине ОЕБС-а Ламбертом Занијером у петак, 7. септембра, у 12 часова, у Министарству спољних послова, Кнеза Милоша 24.

 

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.

 

Захтеве за акредитације, који треба да садрже име и презиме, функцију и број личне карте, неопходно је послати до петка, 7. септембра, до 10 часова, на имејл dinfmsp@gmail.com.

08
Сеп 2018
10:00

Брнабић на свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствоваће свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије у суботу, 8. септембра, у 10 часова, испред Дома Народне скупштине Републике Србије.

01
Јан 1970

Састанак Брнабић са председником Европског савета за истраживање

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са председником Европског савета за истраживање, професором Жан-Пјер Бургињоном, у понедељак, 3. септембра, у 13 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11. Европски савет за истраживање део је оквирног програма Хоризонт 2020 за истраживања и иновације, који пружа подршку врхунским истраживањима. Укупни буџет програма износи 13 милијарди евра за период од 2014. до 2020. године, а једини критеријум за добијање финансијских средстава од Савета јесте научна изврсност. Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено да сниме почетак састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.

07
Сеп 2018
09:45

Састанак Брнабић са секретаром за трговину САД

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састаће се са секретаром за трговину Сједињених Америчких Држава (САД) Вилбуром Росом у петак, 7. септембра, у 9.45 часова, у згради Владе Србије, Немањина 11.

 

Сниматељима и фото-репортерима омогућено је снимање почетка састанка, након којег ће бити прослеђено саопштење.

07
Сеп 2018
16:00

Љајић на отварању Међународног привредног сајма у Измиру

Београд

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић говориће на отварању 87. Међународног привредног сајма у Измиру, на коме је Република Србија земља партнер, у петак 7. септембра, у 16 часова.

 

Присутнима ће се том приликом обратити и председник Парламента Републике Турске Бинали Јилдирим, као и министар трговине те земље Рухсар Пекџан.

 

Међународни привредни сајам у Измиру је највећа манифестација тог типа у Турској, коју годишње посети више од милион гостију.

07
Сеп 2018
13:00

Брнабић председава првој седници Савета за филантропију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председаваће првој седници Савета за филантропију у петак, 7. септембра, у 13 часова, у згради Владе Републике Србије, Немањина 11.

 

Савет за филантропију је формиран у циљу унапређења законодавног и финансијског оквира за давање у Србији, а ради даљег развијања филантропске инфраструктуре и културе давања за опште добро, узимајући у обзир тренутно стање и трендове давања у нашем друштву.

 

Сниматељима и фото-репортерима биће омогућено снимање почетка седнице.

01
Сеп 2018
01:00

Састанак са представницима Инспектората за рад из целе Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић одржаће састанак са начелницима Инспектората за рад са територије целе Републике Србије и инспекторима рада из Београда, поводом рада инспектората, у понедељак, 3. септембра, у 10.30 часова, у Палати Србија, сала Београд, Булевар Михајла Пупина 2. Новинарима ће бити обезбеђено снимање почетка састанка, након чега ће министар Ђорђевић и директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић дати изјаве за медије. Представници медија треба да се обавезно акредитују због процедуре уласка у објекат (име, презиме и број личне карте), најкасније до понедељка, 3. септембра, до 9 часова, на имејл press@minrzs.gov.rs или на број телефона: 064/8622-148.

20
Сеп 2018

Дачић учествује у садњи јапанских трешања

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествоваће у садњи јапанских трешања, које организује Удружење привредника Јапана за Југоисточну Европу, у понедељак, 3. септембра, у 11 часова, испред Музеја Југославије, Булевар кнеза Александра Карађорђевића 8/ Михајла Мике Јанковића 6.